Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op via telefoon, mail, chat of kom langs!

Hoe ziet de kwaliteitscontrole eruit?

Voordat beelden worden toegelaten op onze beeldbank wordt gekeken of aan de technische eisen wordt voldaan. Alle beelden in de beeldbank zijn in jpg formaat en hebben een minimale grootte van 210 x 297 mm en 300 dpi. Vervolgens wordt door de beeldredactie gekeken naar compositie, kleuren en licht. Ten slotte streven wij ernaar om bij alle foto's de correcte en volledige botanische naam van de gefotografeerde soort(en) toe te voegen.

 

Zijn er ook gratis beelden?

Nee. Je ontvangt van ons een eerlijke prijs en op elk beeld zit een uitgebreide kwaliteitscontrole. Daarom is er geen gratis beeld in onze beeldbank.

 

Hoe lang moet ik wachten op een premium beeld?

Wij streven er naar om het beeld binnen twee werkdagen vrij te kunnen geven.

 

Hoe lang duurt het voor een op maat gemaakt beeld gemaakt is?

Dit is afhankelijk van een aantal zaken. Wordt het beeld bijvoorbeeld in de studio gemaakt of op locatie? Hoe complex is de opdracht? Is het object direct beschikbaar? Zodra wij jouw wensen kennen maken wij binnen twee werkdagen een goede inschatting. Mail naar pictures@visionspictures.com.

 

Waarom betaal ik niet gewoon een vast bedrag per beeld?

Visions heeft een zeer gevarieerde klantengroep waarbij het beeldgebruik enorm verschilt. Om deze reden zijn onze prijzen gebaseerd op gebruik, oplage en frequentie. Zodoende kunnen wij voor elke klant een eerlijke prijs berekenen.

 

Waar worden op maat gemaakte beelden gemaakt?

Dat is afhankelijk van de opdracht. Vaak is dit in onze studio, soms op locatie en soms op een andere, strategisch gekozen plek.

 

Hoe kan ik kennismaken?

Wij geven zelf de voorkeur aan persoonlijk kennismaken. Soms is dit niet mogelijk door bijvoorbeeld de afstand, dan is telefonisch of Skype een goed alternatief.

 

Wat kost het als ik jullie voor hulp inschakel?

Wij helpen jou gratis bij het zoeken, vergelijken en selecteren van beeld. Vertel ons gerust al jouw wensen, zoals waar je het voor wilt gebruiken en wat jouw doelgroep is?

 

Is het toegestaan om een beeld aangeschaft in een vorig jaar te hergebruiken?

Als de licentie is verlopen en/of je wilt de afbeelding gebruiken voor een ander doel, moet het beeld opnieuw worden aangeschaft.

 

Als ik een beeld vind via Google afbeeldingen, is dit dan gratis?

Nee, als een beeld op internet staat betekent dit niet dat het gratis is te gebruiken. Je moet nog de juiste licentie aanschaffen om het te gebruiken.

 

Wat betekent 'schending van het auteursrecht'?

Schending van de rechten van de maker of rechthebbende. Voorbeelden zijn:

  • Het gebruik van (een deel van) een afbeelding zonder toestemming
  • Het gebruik van (een deel van) een afbeelding buiten het kader van de licentie
  • Het aanpassen van een afbeelding zonder toestemming
  • Het creëren van een identieke afbeelding
  • Vraag: Wie is er verantwoordelijk in geval van schending van het auteursrecht? Verantwoordelijke partijen kunnen zijn:
  • De partij die inbreuk maakt (de fotograaf of de persoon die het beeld in de eerste plaats onrechtmatig heeft toegeëigend), ook wanneer dit onbedoeld is
  • Werknemers of anderen die hebben deelgenomen aan de oorspronkelijke schending
  • Iedereen die de inbreuk makende afbeelding publiceert, al dan niet op de hoogte van de schending
  • Iedereen die inbreuk toestaat of aanmoedigt
 

Juridische mededeling
Schending van het auteursrecht kan leiden tot schadevergoeding, rechtszaken, juridische kosten en onder bepaalde zeldzame omstandigheden, strafrechtelijke vervolging.

Licence Compliance Services, ImageRights, Permission Machine
Visions streeft ernaar om de belangen, intellectueel eigendom, en het levensonderhoud van haar medewerkers te beschermen. Voor dit doel zijn onze partners gemachtigd om naleving van het auteursrecht namens Visions te beheren.

Bij vastgestelde auteursrechtelijke inbreuken behouden Visions en haar partners zich het recht voor om een schadevergoeding te eisen tot € 300 per illegaal gebruikte afbeelding, meer de eventuele gerechts- en procedurekosten. Voor meer info, raadpleeg de sites van de bovenvermelde partners.

Direct contact opnemen

Naam
E-mail*
Telefoonnummer
Publicatie
Mijn Vraag
  Ja, stuur mij de nieuwsbrief!