Onze visie

Lees hier alles over het begin van Visions Pictures en onze visie

Visions zag het licht in 1988, toen Richard Smit met Aad Faas besloot de uitdaging aan te gaan.

Jarenlange ervaring met botanische- en reclamefotografie namen zij mee toen ze hun studio in een oude houtzagerij in Lisse begonnen, in het hart van de bollenstreek. De compagnons waren ervan overtuigd dat het beter, servicegerichter en professioneler kon. Met een koffer vol dia's reisden ze letterlijk stad en land af om hun passie voor fotografie te delen en de meest uiteenlopende klanten en hun behoeften te leren kennen. Om vervolgens in Lisse terug te keren met een flinke dosis inspiratie en nog meer energie. Ruim 30 jaar later bestaat het team uit 17 personen. Richard is nog altijd regelmatig te vinden met een camera om zijn nek.

# #
#

'Onze passie is doorslaggevend. Het drijft ons dieper te gaan. Vooruit te kijken. En altijd te blijven leren.' — Richard Smit, founder

Collectie

 

De beeldbank telt inmiddels ruim 350.000 professionele foto's en video's. Wat ons sterk maakt is dat we niet alleen foto's verzamelen, maar ook zelf maken. In onze professionele studio kunnen we hoog-specialistisch beeld creëren. Daarbij zijn we in staat de meest uiteenlopende settings na te bootsen en bijvoorbeeld ook de groei van een plant in beeld te brengen. Daarnaast gaan we regelmatig op pad om 'het moment' te vatten.

Omdat we vakmensen zijn kunnen we de kwaliteit bewaken. Dit geldt zowel voor het beeld dat we zelf maken als voor de foto's en video's die onze partners aanleveren. We vinden dat een beeld niet alleen waarheidsgetrouw en mooi moet zijn, het moet ook kunnen verleiden en verkopen.

# # #

De go-to voor beeld in de groensector

 

We hebben graag een open blik. Het is belangrijk om te weten welke trends er spelen in de groensector en op het gebied van fotografie. Daarom bezoeken we beurzen en symposia en leren we ook veel van andere sectoren. Ook hebben we geregeld uitvoerig contact met veel klanten.

Elk jaar trappen we af met een uitgebreide interne brainstormsessie waarbij we al onze ideeën op tafel leggen. Het is dan ook geen toeval dat je ons beeld terugziet in toonaangevende vakbladen en internationale tijdschriften. En dat onze beeldbank door professionals en liefhebbers als inspiratiebron, verkooptool en kennisbank wordt gebruikt.

#

'De kick-off aan het begin van het jaar is ontzettend belangrijk. Welke trends zien we? Waar gaat de markt naar toe? Belangrijke kennis die we in ons aanbod verwerken en met klanten delen.' — Debby van der Geer, algemeen directeur

Toekomst

 

We hebben altijd naar complexe hoogstandjes en uitzonderlijk werk gestreeft. Maar juist nu iedereen een camera heeft, is kwaliteit van groter belang dan ooit. Daarnaast gaat video een steeds belangrijkere rol spelen. Je kunt op ons rekenen. Zoek in de beeldbank of vraag ons om iets op maat gemaakt. Of het nu om foto of video gaat, twee dingen worden steeds belangrijker: snelheid en exclusiviteit. In beide gevallen kun je op ons rekenen.

Snelheid. Omdat wij de grootste botanische beeldbank ter wereld bieden, is de kans groot dat je vindt wat je zoekt.

Exclusiviteit. Heb je een creatief idee dat nog nooit eerder is uitgevoerd? Ook dan kun je op ons rekenen.

Welk beeld voor jou geschikt is hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld welk medium je gebruikt, maar ook of je doelgroep lokaal is of dat je juist gaat exporteren. Moet je iets hypermoderns of juist iets klassieks gebruiken? Wij helpen jou graag kiezen. Stuur gerust een mailtje, geef ons een belletje, nodig ons uit op locatie of maak een afspraak om bij ons langs te komen.

# #